Snabb pasta med tomater, kapris & sardeller

 

 

IMG_5127

Bråttom, ingen ork att laga middag? Om du har cocktailtomater, sardellfiléer och kapris hemma är det inga problem! Du får mycket snabbt ihop denna underbara umamismakande pastarätt. Ju mognare och söta tomater – desto bättre resultat. Detta är äktitaliensk pasta! 

Du behöver inte vara orolig för att det ska smaka för mycket sardeller eller fisk – det blir bara en underbar fyllig smak som även den som vanligtvis inte gillar fisk eller sardeller brukar älska:)

Du behöver för 4 personer: 

400-500 gram pasta, jag använde glutenfri tagliatelleIMG_5124

2 askar cocktailtomater med god smak, sköljda och skurna i halvor

2 vitlöksklyftor, skalade och skivade

en rejäl skvätt olivolja

1 burk sardellfiléer i olivolja, hackade – använd även oljan de ligger i

1 burk kapris, helst den som är inlagd i salt – skölj den väl bara! IMG_5125

nymald svartpeppar

örtkryddor, helst färska men jag tog torkade herbes de Provence

en skvätt vitt vin eller lite pressad citron

Gör så här: 

Sätt på en stor kastrull med vatten till pastan. Medan den kokar så den blir perfekt al dente med en kärna av tuggmotstånd skrider du till verket med såsen: Börja med att skölja av kaprisen i durkslag, lägg den IMG_5126sedan i blöt i kallt vatten, byt vatten någon gång så kaprisen verkligen blir av med en del av sältan. Fräs vitlöken i olivoljan helt snabbt utan att den tar färg. Tillsätt sardellfiléerna och tomathalvorna. Fräs och rör om. Häll på en skvätt vin eller pressa över lite citron om du vill. Krydda med örter och peppar, salt brukar inte behövas eftersom både sardellerna och kaprisen har rikligt med sälta. Låt puttra ihop och tillsätt kaprisen efter ett tag. Tillsätt även oljan som sardellerna legat i för extra smak. Skölj av pastan, häll den i såsen i pannan, rör runt så att det kommer sås på varje pastastrå. Servera direkt med en tallrik sallad bredvid.

Buon appetito önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!IMG_5129

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Kommentera