Potatis- och ramslökssoppa

IMG_5732

Denna soppa borde egentligen heta ramslöks- och potatissoppa utifrån proportionerna. Faktum är att potatisen väl egentligen helt kan uteslutas om man vill, men den ger viss substans och matighet till soppan. Ramslöken som IMG_5731också kallas björnlök eller vild vitlök är klockren med sin underbara smak. Jag använde en grönsaksbuljong i basen men det går lika bra utan eftersom man då får fram mer av ramslökens unika smak. Servera med en smörgås vid sidan av till en vardagmiddag eller i eget majestät, kanske med någon frasig ostpinne eller liknande som förrätt vid en middag – en härlig vårsoppa! 

Jag hade faktiskt i lite för mycket potatis när jag provlagade denna första gången som du ser här på bilden – din soppa kommer därför få en ännu vackrare intensivare grön färg.IMG_5729

Du behöver för 4 personer: 

400 gram ramslök, sköljd, lätt torkad och skuren i bitar

2-3 potatisar, skalade och skurna i bitar

salt och vitpeppar

12 dl vatten (du kan behöva tillsätta mer beroende på hur konsistensen blir)IMG_5730

Gör så här: 

Koka upp vatten, salta och lägg i potatisen och koka den mjuk. Mot slutet tillsätter du ramslöken som bara ska sjuda med helt kort för att förvällas utan att tappa sin fräschör och smak. Mixa soppan slät, smaka av ifall du behöver mer salt eller vitpeppar. Servera direkt.

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com IMG_5733

www.katinkaskitchen.com

 

Kommentera