Chiapudding

img_5408

Chiafrön har blivit otroligt populära och lär vara mycket nyttiga. Det är onekligen praktiskt att kvällen innan göra i ordning sin frukost genom att blötlägga de pyttesmå svarta fröna i lämplig vätska med smaksättning för att morgonen därpå belönas med en krämig välsmakande grötliknande anrättning. Servera den med färska bär, frukt eller som här en kompott på blåbär med en aning vanilj.

Jag smaksätter min med vanilj, kardemumma och kanel. På en brunch är det trevligt att ha flera små skålar chiapudding för gästerna att ta av, gärna i glas så man ser den. 

Du behöver för 1 portion: 

3 msk chiafrön

1,5-2 dl mjölk av valfri sort – jag tar gärna havremjölk eller rismjölk

1 kryddmått vaniljfrön (finns på burk eller skrapa ur en vaniljstång)

några tag med den pepparkvarn jag fyllt med kardemummafrön

1 kryddmått malen kanel (man kan ta lite mer om man vill)

Blanda chiafröna med kryddorna, tillsätt mjölken och rör om ordentligt. Fröna har en tendens att lägga sig i kanten av kärlet tillsammans med luft och sväller då inte som de ska. Det är ytterligare en anledning till att ett glas, en coupe, en skål i glas eller en glasburk är lämpliga att göra det här i. Täck över med plast och ställ i kylen i några timmar, gärna över natten att svälla. Du kan gå och röra lite till i det efter ett tag img_5408om du vill, sedan sköter den sig själv.

Servera med frukt och/eller bär.

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Kommentera