Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Kyckling i salsa verde-sås

fullsizeoutput_18f

Salsa verde-sås låter ju ganska kul och tautologiskt. Jag hade kvar salsa verde gjord på grönkål och ett paket kycklingfiléer i kylen. Detta tillsamman med låg energi och ork för att laga mat ledde till att jag helt enkelt gjorde en sås med salsan som lite otippat blev riktigt god. Jag gjorde såsen på grädde men det går lika bra att göra den på havregrädde för den som vill ha ett ännu nyttigare alternativ. Servera med ris eller potatis eller bara en fräsch sallad och ett gott bröd. Har du gjort salsan i förväg och som jag har den i kylen är det här en otroligt fullsizeoutput_190snabblagad praktisk rätt. 

Du behöver för 4 personer: 

4 kycklingfiléer

ev. 1-2 schalottenlökar, skalade och finhackade (kan uteslutas)

en klick smör och olja att steka löken i

2-3 dl grädde eller havregrädde

2 dl salsa verde gjord på grönkålfullsizeoutput_193

nymald peppar

1/2 – 1 msk kycklingfond från flaska

lite pressad citron

Gör så här: 

Fräs löken i olja och smör på medellåg värme tills den är riktigt mjuk men utan att den tar färg. Tillsätt grädden och salsan samt lite fond eller buljong. Peppra en aning, man kan även tillsätta lite örtkrydda om man vill. Låt puttra medan du kokar ris eller potatis och steker kycklingfiléerna. Jag kryddade fullsizeoutput_18fkycklingfiléerna med örter, salt och peppar. Lägg ner kycklingfiléerna i såsen tillsammans med skyn. Servera direkt med dina tillbehör.

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

 

Leave a Reply