Redan tredje advent!

Men hjälp vad tiden rusar på – redan tredje advent och även om det åter är vintervitt i Stockholm är det lite kvar till den riktiga julkänslan tycker jag. Kanske kan den bättras på med lite lussebak och annat kökspyssel med julkryddor. Jag funderar på om jag ska plocka upp det gamla familjereceptet på glögg och sätta en sats med kanel, nejlikor, pomerans, ingefära, kardemumma, stjärnanis, russin och torkade fikon. Ursprungligen gjordes det på läkarsprit, men hederlig vodka får duga.

Du hittar en massa juliga recept i kategorin jul i kolumnen här till höger där du kan inspireras. Idag plockar jag fram mitt bästa recept på lussebullar – de blir saftiga, fluffiga och goda.

En riktigt trevlig tredje advent önskar jag alla, med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Kommentera