Tips till Nyårsmiddag

champagne new year

Så lider även 2016 mot sitt slut, och ett nytt år tar vid. Nyår är en härlig kväll och natt för firande i gott sällskap med god mat och dryck. Här på Katinkas Kitchen hittar du i kolumnen till höger en kategori ”Nyår och festmiddagar” där du kan finna en massa recept och inspiration.

Vår nyårsmeny kommer bestå av en Crème Ninon som är en soppa på gröna ärtor med champagne, en skapelse av Tore Wretman. Den serverar vi med halstrade pilgrimsmusslor. Till huvudrätt blir det renfilé med allehanda goda tillbehör, lite som festrätten på ren som jag lyfter upp i ett eget inlägg här bredvid idag. Och till efterrätt blir det en praktisk vaniljbavarois med lingontopping – färdig och klar att bara serveras tillsammans med lingonlakritsmaränger. De recepten har du också i egna inlägg här bredvid.

Förra året hade vi fisk i form av rödtunga i rulader fyllda med rucolapesto och en mycket lättlagad god sås med Noilly Prat – du hittar även det receptet här bredvid i eget inlägg. Efterrätten var då klassikern glassbomb med hemgjord vaniljglass och en kärna av oemotståndlig syrlig havtornssorbet – allt täckt av ett lager avbränd italiensk maräng.  

Till fördrinken är det gott och trevligt med snittar med löjrom eller annat gott. Är man många går det snabbt och är praktiskt att blanda crème fraîchen med finhackad schalottenlök och lite citron och breda det på crostinis som sedan toppas med löjrom. Och vill man ha vickning är ju Janssons frestelse oslagbart.  

Mycket glädje i köket med önskan om en riktigt trevlig nyårsmiddag, med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen! 

Scrolla neråt för alla bilder!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*