Miniomeletter på sötpotatis

Till de här små raringarna använder du lämpligen rester av den underbara sötpotatisemulsionen jag skrivit om flera gånger tidigare. Du hittar receptet i eget inlägg – sök i sökrutan högst upp i kolumen här till höger. Eller så använder du rester av en sötpotatispuré eller sötpotatiskräm kanske man kan kalla det. Hur som helst – det är ett fenomenalt bra sätt att använda rester, att göra omelett eller frittata eller som här små miniomeletter som blir nästan som pastejer. Servera med det tillbehör di vill och/eller har hemma – jag fräste lite färsk spenat med schalottenlök i olivolja och smör och serverade mina långsamrostade tomater till. 

Du behöver för ca 4 personer:

6-8 ägg

2 dl sötpotatisemulsion eller sötpotatiscrème

smör eller olja att smörja formarna med

gärna en muffinsplåt, muffinsformar eller liknande

salt och peppar

gärna lite mald chipotlechili (finns på burkar från Santa Maria)

Gör så här: 

Vispa försiktigt ihop äggen så de blandas utan att de går sönder – det ska ju bli omelett så det måste hålla ihop. Vipa ner sötpotatisemulsionen eller -krämen. Tillsätt peppar och ev. salt samt gärna lite mer chipotlechili. Häll smeten i formarna som du smort med smör eller olja. Grädda i ugnen på 175-200 grader i ca 25 minuter eller tills de stelnat – testa med en sticka. Servera med sallad, grönsaker, spenat eller tomater.

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsingar från Katinkas Kitchen

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Kommentera