Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
De senaste nyheterna på Katinkas Kitchen!
Categories: VARMT VÄLKOMMEN

Katinkas Kitchen är under ständigt arbete – med nya inlägg i princip varje dag – nu är det över 1500 inlägg publicerade!

Det senaste är en ny kategori för “pannkakor & plättar” bland alla brunch-recept så de ska bli lättare att hitta. I helgen skapade vi ett nytt glutenfritt recept på american pancakes som blev riktigt lyckat med bland annat durramjöl och kokosmjöl.

Jag införde nyligen också en mer användarvänlig variant bland alla italienska recepten som svällde över alla bredder och har därför delat
upp den i “italienskt” samt en helt ny kategori “pasta”. Dessutom en ny kategori för  “pizza” och en annan för “risrätter, risotto etc” där inte bara risottos återfinns, utan även paella samt andra risrätter såsom asiatiska och mexikanska varianter.

En annan ny kategori sedan en tid är “omeletter och frittatas”. Jag är mycket förtjust i att använda gamla rester i en frittata till helgbrunchen och under den här kategorin hittar du alla mina skapelser – endast fantasin sätter gränser så släng i dina rester och låt dig inspireras av mina variationer.

För ett tag sedan utökade jag inläggen i kategorierna “Vegetariskt” och
“Veganskt à la Emmy” efter uppmaning från dotterns kompisar Där finns också inlägg om råvaror med tips på användningsområden. I takt med att vi blir mer och mer medvetna om vad vi stoppar i oss etableras trender som
ekologiskt, närodlat och vegetariskt eller att många äter mindre kött och mer grönsaker. Det märks inte minst på att flera namnkunniga kockar såväl i Sverige som utomlands slår ett slag för att köttet ska vara tillbehöret vid festligare tillfällen och grönsakerna spela huvudrollen med uppbackning
av fisk och kanske kyckling. Och i den stora kocktävlingen Bocuse d’Or har de för första gången en vegetarisk rätt.

Jag finner hela tiden inspiration från omvärlden och tänker ännu mer på vad jag äter sedan jag fick bröstcancer hösten 2014, vilket reflekteras i de rätter jag skapar eller återger och du läser om här.

Du kan praktiskt lägga in de ingredienser du har hemma i sökrutan uppe till höger – och vips får du fram alla förslag på rätter du kan laga med dina ingredienser!

Välkommen igen och igen och mycket glädje i köket!

Skicka gärna kommentarer, synpunkter, tankar och tips på inläggen eller mail direkt till mig – jag försöker svara på alla!

Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Bilden på citronerna har min moster i Spanien tagit, de är ekologiska och odlade av en god vän i bergen ovanför spanska sydkusten.

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Leave a Reply