Pasta på satayresterna

Resterna på sataykycklingen (eller av vilken kyckling som helst) kan med fördel slinka ner i en mumsig pastasås. Sataysåsen hade tagit slut och det var dessutom inte så mycket att det skulle räcka till hela familjen och då är pastasås det praktiska alternativet. Utdrygat med rivna morötter, lök, broccoli och extra chili och ingefära samt vitlök och avrundat med en kokosgrädde blev det en lätt thaismakande härlig pastarätt. 

Du behöver för 4 personer: 

rester av sataykyckling, skuren i bitar eller strimlor

1-2 gula lökar, skalade och strimlade

400 gram morötter, skalade och rivna

2 schalottenlökar, skalade och strimlade

4 vitlöksklyftor, skalade och hackade

1 chilifrukt, tvättad, skalad och hackad

3-4 cm färsk ingefära, skalad och hackad

olja att steka i

1 paket kokosgrädde

ev. lite pesto eller röd currypasta att smaksätta grädden med

gärna lite pressad citron eller lime

ev. rester av grönsaker – jag använde broccoli

Gör så här: 

Fräs löken och vitlöken i oljan på medellåg värme så den blir helt mjuk utan att ta färg. Salta den
också så steks den mjuk och fin. Tillsätt ingefäran och chilin och chilipasten om du valt att smaksätta med sådan. Tillsätt morötterna och låt fräsa med ett tag, tillsätt även kycklingen och häll på kokosgrädde och gärna lite pressad lime eller citron. Tillsätt peston om du valt att smaksätta med sådan. Låt puttra ihop. Koka pastan al dente i rikligt med saltat vatten. Häll av och blanda ner pastan i såsen och blanda runt så all pasta täcks av sås. Servera direkt, gärna med sallad, broccoli eller något.

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Kommentera