Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Nyttigare chokladcrème

Jo, man kan nog säga att den här efterrätten är en ganska nyttig chokladcrème. Jag ville just göra en nyttigare efterrätt och tänkte att om jag tar mörk choklad och blandar med kokosgrädde, inget socker, så borde det funka. Det blev en härligt len mycket god efterrätt som kan smaksättas med apelsin om man vill. Vill man vara mer “onyttig” kan man ju smaksätta med lite rom t.ex. Om du använder ren mörk choklad blir det dessutom en vegansk efterrätt. 

Du behöver för 4 personer: 

200 gram mörk choklad av god kvalitet (mjölkfri)

2 dl kokosgrädde

ev. finrivet skal av en vältvättad, helst ekologisk, apelsin

ev. en skvätt rom

Gör så här: 

Bryt eller skär chokladen i mindre bitar och lägg den i en tjockbottnad kastrull tillsammans med kokosgrädden. Ställ kastrullen över lägsta värmen på plattan och rör hela tiden medan chokladen smälter. Rör tills du har en slät fin kräm. Häll upp i små skålar, mocka- eller espressokoppar eller som jag i små ärvda kristallglas som jag tror är designade för madeira. Ställ att svalna i rumstemperatur. Efter ett tag kan du lägga en bricka, tallrik eller plast över så att det inte blir en hinna på dem. Gör du dem någon dag i förväg förvarar du dem i kylen men kom ihåg att ta fram dem minst en halvtimme före servering så de inte är kylskåpskalla. Servera.

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammrskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Leave a Reply