Vit kladdkaka med citron

I en veckotidning som inte var helt ny hittade jag det här receptet när jag satt i väntrummet på en läkarmottagning och tyckte det lät gott. Jag har nu bakat kakan och kan varmt rekommendera den! Verkligen god – och lättlagad. Jag tycker den gör sig bäst en aning kall, med några färska bär eller i helt ensamt majestät. Den som vill serverar grädde till, men det behövs egentligen inte. 

Du behöver: 

200 gram vit choklad av god kvaliltet (jag tog Valrhona)

200 gram smör

3 ägg

2 dl socker

det finrivna skalet av 1 citron, väl tvättad och helst ekologisk

2 msk limoncello (jag tog Cointreau, en fransk citruslikör)

2 dl vetemjöl (jag tog glutenfritt mjöl)

Gör så här: 

Smält smöret i en kastrull. Hacka den vita chokladen. När smöret smält drar du kastrullen av värmen och rör ner chokladen, rör tills den smält och allt blandats. Vispa ägg och socker riktigt fluffigt och pösigt (det ger ett bättre resulatat på kakan tycker jag), vispa i smör-chokladblandningen, likören och sist mjölet. Blanda så att det inte är några klumpar. Häll smeten i en smord kakform med löstagbara kanter. Grädda i 25-30 minuter i ugnen som du förvärmt till 175 grader. Låt svalna och smaka! Servera gärna med färska bär, dekorera med blommor, blad eller en skiva citron.

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Kommentera