Frukostgröt på boveteflingor

 

Det här är en snabblagad frukostgröt som blir väldigt god och mättande. Boveteflingor tillsammans med chiafrön kokas i havremjölk och smaksätts med kanel, kardemumma och lite vanilj. Servera som den är eller som här med blåbär och extra kanel.

Fördubbla bara receptet till 2 personer o.s.v.

Du behöver för 1 portion:

knappt 1 dl boveteflingor

1-2 msk chiafrön

2 1/2 dl havremjölk Oatly (eller annan mjölk du gillar – funkar också med kokosmjölk på tetra)

1/2 tsk malen kanel

1/4 tsk mald kardemumma (jag tar alltid sex tag på den pepparkvarn jag har med kardemummafrön för fräsch kardemummasmak)

1 kryddmått vaniljfrön (finns att köpa på burk)

Gör så här: 

Blanda alla ingredienser i en kastrull. Låt koka upp på meellåg värme, jag sätter plattan på 4. Rör om, dra ner till 2:an och låt stå och puttra och rör om då och då. Kanske du behöver eller vill tillsätta lite mer mjölk. Gröten har kokat ihop på 5-10 minuter. Lägg upp på tallrik, pudra över kanel och servera eventuellt med färska bär eller torkad frukt, banan, äpple… Den som vill serverar önskad mjölk till, jag gillar min gröt utan mjölk.

Bon appétit och trevlig morgon önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Kommentera