Moussetårtor!

Moussetårtor är alldeles underbara tycker jag. De imponerar alltid men är faktiskt ganska lätta att göra. Och de är praktiska eftersom de står färdiga att servera till gästerna, vare sig det är ett födelsedagskalas, en festmiddag, en studentbuffé, ett dop, konfirmation eller annat festligt tillfälle. Dessutom är de glutenfria, och i mitt fall även laktosfria eftersom jag alltid använder laktosfri mjölk eller grädde. 

Jag skapar hela tiden nya moussetårtor och därför finns det en egen kategori där du finner dem alla samlade. Här kan du botanisera och välja din favorit. Vilken botten vill du ha – mandelmaräng, pistagemaräng, knäckig havre eller kanske kokos(topps)botten? Varför inte den nya favoriten mandelfondant som görs på brynt smör och blir mjukare än en mandelmaräng eftersom den innehåller just smör och dessutom hela ägg.

Och så själva moussen; vanilj, kaffe, choklad, citron med yoghurt eller mer fruktiga såsom passionsfrukt, mango, hallon, jordgubbar, rabarber, havtorn eller en spännande variant på fänkål(!) serverad med citron- och lakritsmaränger. Man kan också kombinera till exempel passionsfrukt och choklad, havtorn och choklad, hallon och passionsfrukt, rabarber och jordgubbar. Toppa din moussetårta med lämplig gelé, frukter eller bär och dekorera med blommor, blad, bär, godis… Sedan är det bara att låta dig och gästerna väl smaka!

Födelsedag hos oss brukar oftast innebära att födelsedagsbarnet önskar någon mousstårta – passionsmoussetårtan är populär. Fast dottern brukar ofta beställa den tryffliga chokladkakan medan sonen ofta väljer glassbomb eller som idag helt enkelt havtornssorbet. 

Lycka till i ditt moussetårtekök önskas med vänliga mat- och bakgladda hälsningar frånKatinkas Kitchen! 

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*