Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Släng inte äggvitorna!

 

– Gör en maräng på dem! Jag brukar ställa in äggvitorna i ett stort glas eller en mugg i
kylen med plast över tills jag har tid att göra någon maräng på dem någon dag senare. Bäst och fluffigast maräng får man såklart när äggvitorna används snabbt efter att äggen knäckts. Men även äggvitor som stått riktigt kallt några dagar går utmärkt att göra maräng på, inte minst den nya favoriten platta maränger som jag smaksätter med allt ifrån lakritspulver och lingonpulver till citron och vanilj. De blir som små kakor som kan serveras till efterrätter, till moussetårtor (ibland dekorerar jag med dem runt en mousse- eller annan tårta) eller bara som de är till kaffe eller te efter middagen. Maränger har ju dessutom fördelen att vara glutenfria.

Alla mina marängrecept är nu samlade i en egen kategori “maräng” full med marängig inspiration som du hittar i kolumnen till höger. Mycket glädje i ditt marängkök! 

PS skulle du någon gång få äggulor över när du gör maränger rekommenderar jag dig att ställa dem i sina ägghalvor i äggkartongen, helst med plast under så skalen inte fastnar i kartongen, och med plast över så kan du använda dem till en härlig pasta carbonara nästa dag. Du finner flera olika carbonara-varianter här på Katinkas Kitchen – sök i sökrutan uppe till höger! Eller gör en sabayonne på äggulorna! Även det receptet hittar du via sökrutan uppe till höger.

Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Leave a Reply