Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Från krokodilkött via hummer till prinskorv!
Categories: VARMT VÄLKOMMEN

Rubriken kan ju låta som en lustig matbeskrivning men den är helt korrekt och gäller vad som bland annat serverades på den nya omgången av TV-serien Stjärnorna på Slottet som börjar sändas den 30/12 i SVT 1 och SVT Play.

Det första programmet dagen före nyårsafton är Peter Jöbacks, nästa på trettondagen den 6/1 är Marianne Mörcks medan det den 13/1 handlar om Regina Lund. Den 21/1 är det dags att lära känna Ann-Louise Hanson lite närmare och den 27/1 första avslutas serien med en djupdykning i Bosse Parneviks liv och gärning. Vi som var samlade till pressvisning fick se ett mycket bra pot-purri med klipp ur programmen som verkligen gav mersmak. Programmakarna har lyckats få stjärnorna att öppna sig och bjuda på sig själva vilket givit en programserie med ett avslappnat personligt anslag. Både jag och mitt sällskap blev faktiskt riktigt sugna på att se mer och dessutom ordentligt rörda vid några tillfällen.

Efter visningen hade vi förmånen att få prata med stjärnorna samt kocken Edin Dzemat som lagat maten i alla program. Han berättade att det blivit mycket matfokus och matprat, inte minst med Ann-Louise Hansson som berättade att hon är mycket matroad. Edin som bland annat jobbat på välkända Noma i Köpenhamn berättade stolt och nöjd att han till Ann-Louise middag fått laga sin signaturrätt hummer med brynt smör och lingon. Rätten förklarar han med att han gillar att ha ganska enkla smaker och något som bryter av, inte riktigt passar, väcker nyfikenhet och reaktioner.

Vem som beställt krokodilkött till sin middag fick vi aldrig reda på men vi undrar om det kan ha varit Regina Lund som för övrigt ville ha “syndig frukost” med bara en massa tårtor och bakverk. Bosse Parnevik däremot var mer jordnära med sin enda önskan om tunnbröd och prinskorv. Vi ser fram emot att se mer och lära känna stjärnorna ännu mer och inte minst se vad som serverades till tidig frukost, till lunch och till middag i det storståtliga Teleborgs Slott vid Växjö. 

Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

kort video från pressvisningen:

62PtmprARZyAC9W9PemNWw

 

 

Leave a Reply