Pestodressing

Den här serverar jag gärna till nykokta färska rödbetor, kanske med fårost eller chèvre till. Man kan välja den vinäger man vill – ibland tar jag balsamvinäger och ibland väljer jag helt enkelt en god vitvinsvinäger.

Den vegetarian som äter mjölk kan ha glädje av det här receptet:)

Pestodressing:

2-3 msk balsamvinäger

6-9 msk olivolja

1-2 msk pesto (gärna lite mer om du använder den färska hemgjorda peston)

lite nymald peppar

Färsk basilika till dekoration och smakförstärkning

Gör så här: 

Blanda balsamvinägern med peston och nymald svartpeppar. Rör ihop så blandar sig utan klumpar, droppa i olivoljan under omrörning. Smaka av. Den som vill kan tillsätta lite finhackad vitlök för extra sting. Häll över rödbetorna enligt nedan eller servera med något annat – andra kokta vårprimörer, nykokt potatis, som sås till stek eller grillad fisk, kyckling, till en sallad….vad du känner för.

 

Buon appetito önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Kommentera