Eklektisk frittata!

Av en disparat samling rester kan man få ihop en riktigt spännande frittata. Här är en med små snuttrsester av linsragu, lime-chili-morötter, rostad blomkål, selleri och spenat. Riktigt gott och fräscht! 

Du behöver för ca 4 personer: 

6-8 ägg beroende på hunger

rester av blandad sort; jag hade lite linsragu, kokta morötter och rostad blomkål

därutöver: 

2 schalottenlökar, skalade och hackade

ev. 1 vitlöksklyfta, skalad och hackad

1-2 stjälkar blekselleri, tvättade, skurna på längden och sedan hackade

örtkryddor (jag tog Herbes de Provence)

svartpeppar, helst nymalen

örtsalt

mald koriander

olivolja att steka i

1 påse färsk spenat

gärna finrivet citronskal, helst av ekologisk och vältvättad citron

Gör så här: 

Sekt löken över medellåg värme i olivoljan med lite salt. Tillsätt vitlöken mot slutet. Tillsätt dina rester, eventuellt skurna i mindre bitar (jag hackade till exempel blomkålen i mindre bitar). Låt allt bli varmt och krydda samtidigt. Vispa äggen försiktigt med en sked kallt vatten i en bunke, vispa med en gaffel så att du fortfarande har viss viskositet i äggen, eftersom du ska göra en omelett och inte äggröra(!). Häll äggen i stekpannan och se till att du får äggsmet överallt. Lyft lite i kanten med en stekspade eller sked så att äggsmeten rinner ner till botten. Drag ner värmen och lägg på ett lock och låt frittatan stå tills den ”stannat” d.v.s. äggen stelnat. Servera direkt, gärna med sallad.

Buon appetito önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Kommentera