Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Pasta med paprikapesto

En orangeröd pesto på rostad paprika med nykokt pasta – vanlig eller glutenfri – se där en underbar enkel middag. Servera gärna med en fräsch sallad. Receptet på pesto publicerades i eget inlägg tidigare. 

Du behöver för 4 personer: 

Pesto på rostad röd paprika – se eget inlägg eller sök i sökrutan uppe till höger

ev. extra olivolja

pasta av valfri sort, vi använder gärna glutenfri

salt till kokvattnet

gärna en fräsch sallad att servera till

Gör så här: 

Koka pastan i rikligt med saltat vatten tills den är perfekt al dente, d.v.s. med en liten hård kärna som ger fint tuggmotstånd. Häll av pastan i ett durkslag men spara 1-2 msk kokvatten att späda peston med. Jag lade peston i en annan kastrull och rörde ut med kokvatten innan jag hällde på den avrunna pastan. Ringla eventuellt lite extra olivolja över, salta och peppa och servera direkt, gärna med en sallad.

Buon appetito önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Leave a Reply