Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
En härlig vecka – vår & våfflor!


Jag går 
omkring och njuter den här veckan – av flera skäl: Främst för att jag inte har någon båtbensfraktur i högerhanden, utan “bara” en ligamentsskada vid tummen. Jobbigt i sig, men går mycket fortare att läka och är lättare att hantera än en fraktur. Därför är jag fortfarande enhänt, och håller mig från matlagning och köket där maken fått ta över. Fast jag går ju och tänker på mat, efterrätter och bakverk att göra när jag väl är igång igen…

Men jag går också omkring och är glad och lycklig över att det här är veckan för vårdagjämningen vilken inföll igår, så nu blir dagarna längre än nätterna igen. Det är också veckan då vi är halvvägs mellan julafton och midsommarafton! Och i helgen går vi över till sommartid! Sommartiden firas lämpligen in med våfflor eftersom det också är våffeldagen på söndag!

Så damma av era våffeljärn och köp hem några favoritbär och rör ihop en råröd ljuvlig sylt att servera med grädde och nylagade frasiga våfflor (jag brukar ta frysta bär så här års och komplettera med några färska vid servering). Recept på flera olika våfflor, bland annat oslagbart frasiga och därtill glutenfria lite extra nyttiga med durramjöl finner du i egna inlägg här bredvid.

Mycket vår- och våffelglädje i era kök önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen! 

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

 

Leave a Reply