Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Medelhavsvärme!

När vi kom hem från härliga veckor i Italien med medelhavsvärme och -mat möttes vi i gaten från flygplanet av – medelhavsvärme! Det kändes som att vara tillbaka på Roms flygplats. Vi fortsätter således med morgonpromenader innan det blivit för varmt, men  jag saknar den svalkande poolen att hoppa i.

Vi fortsätter också med morgoncappuccino, fast på Diplomats Butik, och med medelhavsmat. Som tricolor-risotto i italienska färgerna med zucchini och röd paprika. Det receptet och fler kommer framöver. De här varma dagarna är det härligt med läskande smaker och du hittar många sommarslöa recept här på Katinkas Kitchen i kategorin “Sommarlata luncher” samt “Grilla” eller “Lättlagat”.

Ett läskande tips: Vare sig vi är på semester i Alperna, vid Medelhavet eller här hemma i medelhavsvärme gör jag ett läskande iste varje dag som brukar vara mycket uppskattat. Du baserar det på det te du väljer, jag brukar ta något gott smaksatt te som Söderblandning eller ett fräscht och fruktigt örtte gärna med smak av persika, passion etc. Brygg ditt te, söta det lätt med råsocker eller honung. Lägg gärna i en kvist färsk mynta, citronmeliss eller verbena och låt stå att svalna. Ställ in kannan i kylen och servera sedan med isbitar, citronskivor och mer färsk mynta. Det är ett härligt och nyttigare alternativ till läsk och köpt iste som inte har mycket gemensamt med denna fräscha dryck. I Italien lade jag även en färsk persika skuren i klyftor i det varma teet för extra smak.  Mycket nöje i ditt sommarkök!

Med varma matglada sommarhälsningar från Katinkas Kitchen! 

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Leave a Reply