Fruktigt iste

 

Den här läskande drycken har inte så mycket gemensamt med köpt iste. Dels blir det mycket fräschare och godare smaker när du gör isteet själv, dels blir det otroligt mycket mindre sött. Du väljer det te du vill – jag brukar antingen ta ett gott smaksatt te såsom Söderblandning, Östermalmsblandning, sibyllans Påskblandning (som jag gärna dricker året om) eller ett örtte med någon god smak, gärna smaksatt med persika, passionsfrukt och liknande.

Du behöver: 

2-3 tsk löste eller 2-3 påsar te

ca 1 liter kokande vatten

ev. 1-2 persika eller nektarin, tvättad och skuren i klyftor

1-3 msk råsocker eller honung

en kvist färsk mynta, citronmeliss och/eller verbena

citronskivor och mycket is vid servering

gärna mer mynta

Gör så här: 

Brygg ditt te som vanligt, söta det med socker eller honung medan det är varmt, lägg i persikan eller nektarinen och låt sedan teet stå och svalna. Häll upp teet i en karaff, lägg i en kvist mynta, citronmeliss och/eller citronverbena och låt stå i kylen tills det blir helt kylt. Servera med is, citronskivor och färsk mynta.

Låt det väl smaka och läska! Med vänliga mat-och dryckglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*