Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Rabarbersalsa

Rabarbern passar med sin syra och kärvhet utmärkt som tillbehör till fläsk, kyckling eller anka. Den här enkla salsan är riktigt lyckad eftersom rabarbern klarar chilins hetta alldeles utmärkt – det blir ett fint möte i smaker.

Du kan antingen grillsteka rabarbern penslad med lite olja och råsocker i grill- eller stekpanna eller förvälla den i sockerlag. Om du ska göra vaniljbakad rabarber till efterrätt enligt receptet nedan kan du med fördel lägga några rabarberbitar i sockerlagen att förvälla så den mjuknar, varefter du plockar upp den och skär den i bitar till din salsa medan lagen hälls över rabarberstavarna till efterrätten.

Du behöver:

1-2 rabarberstänger

1 röd chili

saft av ½-1 lime (här går det åt mindre mängd lime än till vanliga salsor, p.g.a. rabarberns egna syra)

lite flingsalt

lite olivolja (eller annan god olja som du gillar)

Gör så här: 

Förväll eller stek rabarbern, så den mjuknar men fortfarande har någon spänst kvar. Skär den därefter i bitar, gärna på snedden så bitarna blir dekorativa. Hacka chilin och blanda ingredienserna. Om du har grillat/stekt

rabarbern kanske du behöver smaka av med lite mer socker? Servera till det kött du valt – uppslag till andra tillbehör finner du här på Katinkas Kitchen www.katinkaskitchen.com

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Leave a Reply