Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Första Advent!
Categories: JUL

Jaha, så har nästan det här året susat förbi och det närmar sig jul. Än är det några decemberveckor kvar med regn, blåst, snö, vintergnistrande sol, julplanering, godistillverkning, presentinköp och matlagning – både till vardags och kanske inför jul.

Så här en gråmulen söndag i Stockholm ska jag plocka fram adventsstaken, adventsstjärnan och ljusslinga till balkonglådorna medan resten av juldekorationerna nog får vänta till Lucia ungefär.

Många stressar inför jul och även jag gör ofta storstilade planer över allt jag tänkt fixa, men tiden räcker inte alltid till och då gäller det att faktiskt bara släppa en del grejer och vara glad och nöjd med det som hinns med. Till exempel händer det att jultryfflarna blir nyårstryfflar. Och det händer ganska ofta att vi beställer en påse med julmat att hämta dagen före julafton med (vilt)köttbullar, prinskorv, sill, rökt lax, skagenröra. Skinkan brukar maken göra medan jag faktiskt gärna låter bli julmaten och hellre äter som fransmännen; en riktigt god middag. Alldeles oavsett vad du planerat och tänkt dig hoppas jag att du ska finna inspiration här på Katinkas Kitchen. I kategorin “Jul” i kolumnen till höger hittar du en massa recept, och sedan har du ju kategorierna rörande bakning och “Godis & sött” eller “Desserter”.

Grönkål brukar vara lätt att hitta i affärerna inför jul och förtjänar ett mycket bättre öde än att bara ligga som dekoration runt någon skinka. I kategorin “Grönkål” hittar du en hel del tips som passar till både vardags och fest.

En riktigt trevlig första advents-söndag önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen! 

Här bredvid publiceras idag ett recept på en pepparkaksrulle med frosting som är både lättbakad och mycket god.

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Leave a Reply