Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Gästbloggare och tips!
Categories: TIPS!, VARMT VÄLKOMMEN

Jag fick en trevlig fråga av en trevlig kille jag lärde känna då han jobbade på Diors makeupdisk på NK.

Först lite mer om Björn Holmberg som kort kan beskrivas som en 08 med rötter i Jämtland nu boende på Österlen. Han lämnade storstaden för att först bo i skärgården och sedan några år har han, partnern och hundarna landat med staffli, färger och hans estetiska sinne på undersköna Österlen. Därifrån bloggar han nu – om iakttagelser och tankar på vardagligheter.se där man bland annat kan se hans vackra foton. Länk till bloggen: https://vardagligheter.se

Frågan gällde om jag ville gästblogga på vardagligheter.se och det ville jag ju gärna. Björn säger själv att hans styrka inte ligger på mat- och vininläggen, fast jag hittade ett spännande recept som jag gärna vill delge er läsare: ett glutenfritt (!) bröd bakat med nypon och lite chili. Nypon sägs ju vara väldigt nyttigt och framför allt en fin källa till C-vitamin men även fibrer. Receptet finner du på den här länken: https://vardagligheter.se/matvin-lantbrod-med-chili-och-nypon/

I sammanhanget kan också nämnas att jag är särskilt svag för Skåne i allmänhet och Österlen i synnerhet. En del av alla min barndoms somrar tillbringades på Österlen med de långa vita stränderna – med det kalla vattnet, ko- och tjurhagarna vi sprang igenom med skräckblandad förtjusning på väg till havet, “hemliga” ställen med vildhallon, björnbär, smultron…, trädklättring, getingstick, sommarsol och -regn, ljuset ljuset..  

Men nu är det dags att ta itu med lite julbak och -pyssel. Mer om det i kommande inlägg! 

En riktigt trevlig tredje advent önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen! 

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskithchen.com

Leave a Reply