Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
En riktigt god Jul!
Categories: DRYCK, JUL
Årets juldrink i Katinkas Kitchen: Champagnecocktail med saffranslag som päron kokat i, en skvätt vodka och extra torr Prosecco

Fjärde advent var igår – och nu är det så dags för självaste Dopparedan. I mitt kök doppas i och för sig inte så mycket. Numera kokar vi oftast inte ens skinkan själva, vilket i så fall företrädesvis hade gjorts i ugnen, utan köper lika glatt en färdigkokt som kanske griljeras för syns skull. Efter att en del av den slunkit i magarna i form av knäckebrödsmackor med mycket av årets julsenap från Apoteket – i år mycket god med smak av honung och aningens chili – brukar det mesta av julskinkan omvandlas till allas favorit-julrätt; drömskinka! Hirams gamla recept från 50-60-talet står sig än, vi kryddar upp såsen lite mer och njuter den sedan med pressad potatis. Receptet finner du här på Katinkas Kitchen: http://katinkaskitchen.com/?p=15515

Frittata: kokt potatis, schalottenlök, färsk spenat, parmesan, örtkrydda och en aning torkad chili (som min mor odlar och torkar – supergod!)
Julbrunch: frittata, skinksmörgås med Apotekets obligatoriska julsenap och liten prinskorv med Dijonsenap

Under dagen kommer såväl ett lättare julbord i form av sen brunch att av njutas, kompletterad med en härlig frittata. Sedan vidtar paketinslagning, rimstuga och det man har lust med innan det är dags för juldrink! I år blev det en ny modell i form av champagnecocktail med smak av saffran, lite päron, vanilj och en liten gnutta stjärnanis som inte känns men ger ett extra piff. Recept kommer i eget inlägg.

Årets version av vår julgran

Julmiddagen då? Ja, den trogne läsaren känner till att jag gärna hoppar över julmaten till förmån för mer fransksmakande jul. För att göra det lätt samtidigt som alla kan välja det de vill går vi ner till Hotel Diplomat och äter en god middag innan vi traskar hem för julklappsöppning med godsaker till.

hann inte fota de goda ostronen innan de mumsades upp…
Röding med primörer och beurre blanc
Julstämning på julaftonskväll med brasa och julblommor

En riktigt god jul önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

katinka.hammarskiold@hotmail.com

Katinka Hammarskiöld

www.katinkaskitchen.com


Leave a Reply