Min tävlingsrätt

Tack alla som hört av sig och gratulerat till att det gick bra på audition i Helsingborg – jag är vidare till slutkvalet i Gävle! Det tror jag sänds på onsdag i nästa vecka.

Rätten jag lagade hade utarbetats och provlagats en hel del hemma i mitt kök. Första dagen på audition tar man med sig sin rätt som provsmakas kall av en ”för-jury”. Om man går vidare till andra dagen ska den lagas på tid(!) och delvis inför kameror. Nu togs inte något av mitt snack inför kameran med i programmet, men det gäller ju att man vet vad man gör för att hinna få upp en presentabel välsmakande anrättning att gå in till juryn med.

Jag kan intyga att det är oerhört nervöst att gå in till Leif Mannerström, Markus Aujalay och Mischa Billing och är glad att mina antagligen konstiga nervösa miner inte togs med i TV-rutan. Som tur är gillade de alla tre min rätt och jag fick ett av de åtråvärda Mästerkocks-förklädena. De undrade hur jag kokat fonden och då jag berättade att jag beställt råa havskräftor från Fiskerökeriet, som lär vara Helsingborgs bästa fiskaffär, för att kunna koka dem utan dill men med fänkåls- och korianderfrön undrade de vad som blivit av själva havskräftorna. – De mumsade maken i sig när fonden kokades kvällen innan, svarade jag. Åhhhh sade de alla tre snopet – de hade gärna tagit havskräftorna.

När jag gick in till studion med min matvagn var jag så nervös att jag hade glömt ta bort förklädet jag hade när maten lagades, så när jag fick Mästerkocksförklädet blev det ovanpå mitt eget. När jag gick ut med mitt dubbelförkläde hojtade Mischa att hon gillade mina skor(!)

Receptet till tävlingsrätten finner ni i eget inlägg här bredvid.

Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*