Enkel middag med kyckling

När man är i Alperna är det skönt med lättlagad mat – och det är det ju även hemma eller på andra ställen. Då är det här ett perfekt recept!

Kyckling steks med härliga kryddor samtidigt som citroner ”grillas” i en annan stekpanna. När kycklingen är färdigstekt pressar du den mildsöta grillade citronen över och får en underbar sås när den blandar sig med stekskyn och kryddorna. Servera med en fräsch sallad och gärna tomater. Så enkelt – så gott!

Du behöver för 4 personer:

4 kycklingbröstfiléer, jag köper helst ekologiska frigående

örtkryddor, gärna chilipulver eller chilipeppar

örtsalt och nymald peppar – gärna både vit, svart och kanske rosé och grön

4 citroner, delade i halvor och grillade i stekpanna

olja och smör till stekning

sallad och tomater till servering

Gör så här:

Stek citronerna före eller samtidigt som du steker kycklingen. Torka av kycklingfiléerna, krydda dem rikligt med örter, salt, peppar, chili och örtsalt. Stek dem i en blandning av olja och smör, gärna med en vitlöksklyfta delad i halvor som steker med fettet och ger lätt fin smak. Börja med att steka på ganska hög värme så du får fin stekyta på båda sidor, varefter du drar ner värmen och låter eftersteka. Du kan även välja att ställa in kycklingfiléerna i ugnen, då gärna med en termometer som du ställer på 70 grader. Kycklingen måste bli genomstekt, d.v.s. inte längre ha rosa saft – den ska vara genomskinlig och klar. Pressa den mjukgrillade söta citronsaften över kycklingen och ös med stekskyn. Servera direkt med sallad.

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Kommentera