Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Ugnsrostade grönsaker

Ugnsrostade grönsaker brukar alltid vara uppskattade – de är både goda, nyttiga och vackra. Så här på våren kan man även ha i sparris om man vill.

Du behöver: 

Ta de grönsaker du får tag på och gillar – t.ex. morötter, rödlök eller färsk knipplök, sticklök (vårlök), palsternackor, persiljerot, zucchini, aubergine, tomater skurna i klyftor eller halvor, sparris..

Jag brukar alltid lägga på ett gäng hela klyftor oskalade vitlöksklyftor som bakas och blir ljuvliga i smaken. Några ruskor timjan tycker jag är både vackert och gott att ha i.

Olivolja

Flingsalt

Gör så här: 

Skär grönsakerna i stavar eller bitar. Beräkna så de blir klara ungefär samtidigt. Löken och morötterna tar till exempel lite längre tid. Du kan välja att köra dem ca 10 minuter för sig själva innan du blandar i resten av grönsakerna. Å andra sidan är vårens späda morötter och lökar mjälla och fina och goda med lite knaprig stuns. Blanda grönsakerna i en ugnsform eller på ugnsplåtar, ringla över olivolja och strö över flingsalt. Blanda ihop med händerna och rosta i ugnen på ca 200 grader i kanske 30 minuter – titta till dem och rör om i dem någon gång under rostningen så de steks jämnt.

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Leave a Reply