Ramslökspasta!

Pasta penne blandas med ramslökscreme och parmesan.

Ramslök är alls ingen tramslök! brukar jag skandera så här års. Använd denna naturens gåva så mycket du bara kan så här års. Ut i skogen och plocka eller se till att odla den på din tomt, den sprider sig lätt. Eller köp färsk ramslök nu när den är i säsong. Bland annat MatHem säljer den. Gör sedan en massa härlig ramslökscrème eller ramslökspesto och frys in. Sedan kan du njuta av den underbara ramslöken med sin milda vitlökssmak och vackra gröna färg i en massa rätter, bland annat till pasta. Servera pastan bara precis som den är eller med kallskuret, kött, kyckling eller fisk. En fräsch sallad kompletterar.

Fler recept finner du här på Katinkas Kitchen – titta i kategorin ”ramslök” i kolumnen till höger eller sök i sökrutan uppe till höger. Och fler recept kommer..! så välkommen igen och igen!

Ramslök som mixats med olja, salt, peppar och lite citron blandas med crème fraîche och vänds ner i nykokt pasta – snabbt, enkelt och vansinnigt gott!

Du behöver för 4 personer:

beräkna åtminstone 100 gram pasta per person – jag gillar att ha kvar rester till lunch en annan dag

3-6 msk ramslökscrème eller ramslökspesto beroende på vilken styrka du vill ha

2 dl crème fraîche

lite pressad citron

nyriven parmesan till servering

peppar och eventuellt salt (crèmen eller peston och även osten är salt)

Gör så här:

Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen, men se till att den fortfarande är lite al dente, det vill säga med en liten kärna så att den inte är helt genomkokt och sladdrig. Häll av pastan i ett durkslag.

Värm upp crème fraîche med ramslökscrème eller -pesto, peppra och pressa i lite citron. Rör runt och smaka av. Vänd ner pastan, blanda runt ordentligt. Smaka av ifall det behövs mer salt och peppar. Servera direkt med färsk riven parmesan och en fräsch sallad – med eller utan fler tillbehör.

Buon appetito önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Utsikten från vår middag…

Kommentera