Spenatomelett Café de Paris

Det här kanske snarare är en frittata, eftersom den inte är vikt men å andra sidan tycker jag frittator har än mer innehåll än den här. Vad man än vill kalla den är den snabblagad – åtminstone när man har mumsigt Café de Paris-smör färdigt. Och den trogne läsaren vet att jag älskar att använda resterna till en god frittata på helgen. Servera med en fräsch sallad och kanske som här lite nystekt bacon.

Recept till Café de Paris-smör hittar du här på Katinkas Kitchen, ett av dem publicerades härom dagen – sök annars i sökrutan uppe till höger.

Du behöver till 4 personer:

8 ägg

ca 250 gram färsk spenat, sköljd och torkad

några rejäla matskedar Café de Paris-smör

någon msk olja till stekning

salt och peppar och gärna ett gott paprikapulver att strö över

Gör så här:

Vispa ihop äggen i en bunke med någon msk kallt vatten, äggsmeten ska gå ihop men inte vispas för hårt – då blir det snarare äggröra eftersom äggen slås sönder för hårt så de inte håller ihop till en omelett.

Värm olja med en sked Café de Paris-smör i stekpannan på ganska hög värme, lägg i spenaten och vänd runt helt hastigt så den börjar ”smälta” utan att den blir helt tillintetgjord. Tillsätt resten av smöret, höj värmen och häll i äggvispet. Drag direkt ner värmen till ganska låg, lyft med en spatel eller gaffel i kanten och mitt i omeletten så att äggsmet rinner ner i botten och det stelnade kommer upp. När du gjort det här ett tag och omeletten börjar sätta sig lägger du på ett lock och låter den steka färdigt. Den ska precis ha stelnat på ytan eller fortfarande vara lite lös om du gillar det, krydda med örtsalt, peppar och paprikapulver. Servera direkt med de tillbehör du valt.

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Kommentera