BLT sandwich

BLT står för bacon, lettuce and tomatoes och är beteckningen på en smörgås som är mycket populär i såväl England som USA. Vi gjorde de här till mellanmål när vi hade bacon över efter en brunch och sedan dess har vi stekt bacon i ugnen enkom för de här godbitarna. När man väl har sin nystekta krispiga bacon är de mycket lättgjorda.

Traditionellt brukar de göras med majonnäs, men sonen föredrar versionen med smör och kanske en aning pesto.

Du behöver för 4 personer:

8-12 skivor stekt bacon

8 skivor rostade brödskivor

2 tomater, skivade (eller flera cocktailtomater som skivas)

salladsblad, gärna romansallad

majonnäs eller smör

peppar eller någon chilikrydda för den som vill

Gör så här:

Bred de rostade brödskivorna med majonnäs eller smör. Lägg på hälften av dem på tomatskivorna och salladen, krydda så som du önskar och toppa med baconskivorna som du delat på mitten så de så att säga får plats i smörgåsen. Lägg den andra brödskivan över, tryck till och skär tvärs över med en vass kniv så att du får fina trekants-smörgåsar. Om du har några fina pinnar att sticka ner i dem kan det även hålla ihop smörgåsen som annars gärna trillar isär. Servera direkt, eventuellt med lite extra sallad och tomater eller på engelskt vis med chips till.

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Kommentera