Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Köksrenovering!
Categories: VARMT VÄLKOMMEN

Ut med det gamla – in med det nya! För fem år sedan i precis dessa septemberdagar gjorde jag mig så förberedd man nu kan på en hastigt påkommen bröstcanceroperation. I samma veva kom de och skulle sätta in våra nya takkupor, då de gamla visat sig läcka in regnvatten. Vad som skulle vara en endagsoperation blev ett tvåveckors kaos med total tömning av hela köket-vardagsrummet som kröntes med ommålning av väggarna och hela taket. Jag konstaterade sakligt med en dos galghumor: Ut med det gamla, in med det nya – nya fönster, nya bröst.

Fem år senare påminner det lite om hur det var då, men så mycket bättre – för den här gången är det bara glädje inblandat. Efter sex år med det kök som fanns här när vi flyttade in ska vi äntligen göra slag i saken och byta ut det. Det började för ett år sedan med att spishällen gick sönder. Det visade sig att den var 70 cm bred och tillverkas inte längre. Vi fick låna en gammal häll av vår trevlige elektriker, en långsam men fungerande 60 cm-häll som tjänat oss troget om än med vissa irritationsmoment under det gångna året.

Med glipor i kanterna av den långsamma hällen har vi funderat på hur omfattande renovering vi ska ge oss i kast med. Det tidigare köket var helt okej, förutom de skrovliga vita bänkskivorna som är allt annat än praktiska när man lagar mycket mat i sitt kök. Att göra en liten renovering och bara byta ut dem visade sig mindre lätt, då det gärna blir en dominoeffekt. Till slut blir det således en total renovering, en rejäl ansiktslyftning – så spännande!

Av förklarliga skäl blir det därför ingen matlagning alls i mitt kök på de här veckorna, men därefter desto mer. Recept plockas emellertid fram dagligen ur min receptskatt och jag önskar alla ni som kan laga mat i era kök riktig matlagningsglädje!

Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Leave a Reply