Raspberry Cosmo

En härlig somrig drink, särskilt om du har solmogna färska hallon.

Det är bra att ha en riktig ”shaker” och ”strainer” det vill säga bartenderdoningar för att kunna göra en riktigt bra drink. I avsaknad av det använde vi en stavmixerbunke med lock (som inte slöt särskilt tätt) samt en hederlig ganska liten kökssil. Därutöver behövs en muddler, som är som en stav med gummi eller trä nederst som man kan mosa bären med så att saften kommer ut. (se bilden)

Du behöver för 4 drinkar:

16 cl vodka

1 – 1/2 dl frysta eller färska hallon – spara gärna några till dekorering

12 cl sockerlag

8 cl citronjuice

prosecco att toppa upp glasen med

is till mixningen och att kyla glasen (men drinken serveras helst utan is)

ev. en bit citronskal (väl tvättat såklart) att squeeza till över drinken och lägga högst upp

Gör så här:

Ta fram drinkglas, gärna martiniglas. Lägg is i dem så de kyls ordentligt medan du gör resten.

Lägg bären i en shaker (eller vad du använder för kärl i stället), krossa dem med muddlern, tillsätt sockerlag och fortsätt mosa bären ett litet tag. Tillsätt vodkan och citronjuicen. Lägg i en näve is också. Sätt på locket på shakern och skaka shakern ordentligt så allt blandas. Med hjälp av strainern häller du sedan drinken i de fyra glasen som du först tömt på is. Toppa upp med prosecco och dekorera med ”en twist of lemon” vilket betyder att du tar den lilla skalbiten du skurit av med till exempel en potatisskalare, nyper till den över drinken och lägger den högst upp på den. Det ger en härlig arom och ser dekorativt ut.

Servera och njut!

Skål önskas med vänliga drinkglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Kommentera