Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Inte riktigt vad jag tänkt – När livet tar paus…
Categories: VARMT VÄLKOMMEN

Den uppmärksamme har noterat att det inte gjorts några inlägg alls här på Katinkas Kitchen på några veckor. Vad hände?

Jo, precis inte det jag eller läkarna tänkt – tvärt om faktiskt!

Jag fick en kortisonspruta in i pekfingerknogens led eftersom den blivit irriterad och inflammerad. Tanken är ju då att det ska bli bättre, även om det kan göra mer ont under en kort övergående period. Som det nu blev gjorde det mer och mer ont – helt galet ont, och blev alldeles svullet och rött. Drygt två dygn efter injektionen beordrade handkirurgen in mig till SÖS för att kolla läget. Jourläkaren klämde plågsamt på min hand och konstaterade vätska i leden och sade sakligt: vi måste lägga in dig, operera så snart det går samt ge dig intravenös antibiotika. -Va?! blev mitt förvånade svar.

Nästan sex dagar och tre operationer (!) samt oändliga mängder intravenös antibiotika senare var de nöjda och jag fick utmattad komma hem, med en rejäl burk antibiotika i den största form jag skådat och en drös smärtlindring. Först en veckas gips, efter ytterligare en vecka togs stygnen och den smärtsamma sjukgymnastiken tog vid – så viktigt för att återfå funktion och rörlighet i den stela svullna leden.

Du får ju hitta på en bättre story med det där ärret över knogarna, utbrast en väninna. Septisk artrit låter nog så dramatiskt men ärret vittnar snarare om en rejäl fight.

Matlagningen går minst sagt på lågvarv, då jag får hjälpande händer. Men till jul hoppas jag kunna vara igång lite mer igen. Tills dess plockar jag fram gamla godingar ur julkategorin, och återkommer med inlägg när det blir lättare för mig att skriva.

En riktigt härlig december önskas alla, med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Leave a Reply