Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Ett nytt decennium!
Categories: VARMT VÄLKOMMEN

20-talet – jag tänker då på Agatha Christies Poirot, på Gatsby, Charleston, vackra klänningar i fantastiska tyger, cocktails och champagne, helt enkelt “det glada 20-talet” (som sedan bäddade för och övergick i depression och sedan ledde till världskrig)

Agatha Christies Poirot

När jag under hösten drabbades av en akut infektion i pekfingerknogen låg jag på sjukhuset och tittade på Poirot på TV och njöt av miljöerna och engelskan och allt det vackra då jag helt plötsligt insåg att det ju nu blir 20-tal igen! Ett nytt decennium – det nya 20-talet!

Måtte detta nya decennium med sitt inledande år 2020 bli alldeles fantastiskt! Det är mycket som oroar i världen och hemma i Sverige, men jag hoppas av hela mitt hjärta att det ska bli bättre, fredligare och vettigare tider på alla sätt för alla.

På matsidan tycks trenden gå i tecken av grönt, hållbarhet och återanvändning. Samtidigt ser vi en vurm för kakor och bakverk och även för det äkta och hantverksmässiga efter decennier av maskinell förädling och artificiella saker.

“Räddad pesto” såg jag ett café annonsera att de använder. Jag slår ett slag för att använda rester – till helt nya rätter och smakupplevelser. Och fortsätter att laga god enkel mat i vardagen och till fest – med kärlek och magi!

Allt gott för det nya året och det nya decenniet önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Kommentarer, synpunkter och tips på inlägg emottages med tacksamhet!

Blomsteruppsättning i ett avsnitt av Poirot

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Leave a Reply