Chèvrefloff

Chévrefloff, chèvreskum eller chèvremousse är ett av mina senaste experiment i mitt kök med min nya leksak sifonen. Det är mycket praktiskt att blanda ihop och sila den här röran för att sedan lite elegant spritsa ut den på tallrikar till förrätt med till exempel rödbetor, bär och vackra blad eller på snittar till fördrinken. Gott blir det också! Den går även att servera till grillat.

Tänk på att blandningen behöver stå i kylen ett tag så gör den i förväg, praktiskt också att ha den klar och snabbt kunna lägga upp på tallrikar eller snittarna.

Ibland blir jag så engagerad i det jag gör att jag helt glömmer att fota! Det skedde dessvärre här. Bild får komma någon gång när jag gör chèvremousse igen – om inte någon vänlig läsare vill skicka mig en bild på sin.

Du behöver:

200 gram färsk chèvre (utan kanter)

1 dl crème fraîche eller yoghurt naturell

drygt 1 dl grädde, ovispad – jag väljer laktosfritt

ca 5 ramslökblad, finstrimlade, eller 1-2 tsk ramslökscrème (recept finner du här på Katinkas Kitchen – sök i sökrutan uppe till höger!)

Gör så här:

Blanda alla ingredienser i en matberedare eller blender. Se till att allt mixas väl utan att grädden vispas hård. Kör blandningen genom en finmaskig sil – det får inte vara några klumpar i sifonen som är högt trycksatt och kan explodera. Drag i två patroner om du som jag har en enliters-sifon (läs på i din sifons instruktioner!), skaka ordentligt så att allt blandas i sifonen och ställ sifonen i kylen i åtminstone några timmar. Sedan är det bara att skaka och spritsa efter behag och till förtjusning!

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Kommentera