Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Mitt liv i Paris
Categories: VARMT VÄLKOMMEN
En fransk vresros får symbolisera bröstcancerveckan

Den trogne läsaren har märkt att en hel del recept publicerats tidigare och nu plockas fram igen. Som tur är finns det närmare 2000 recept att ta av här på Katinkas Kitchen.

Att sakta gå hem genom stan…

Jag bor sedan juni i Paris där jag arbetar på svenska ambassaden. Detta gör att det inte finns så mycket tid för matlagning, men desto mer tid för att njuta av franska restauranger och fransk mat. Ibland blir det en nybakad baguette med ost, sallad och tomater hemma, ibland en snabb omelett men ganska ofta blir det något på någon av alla härliga restauranger i kvarteren där jag bor nära svenska ambassaden. Är man trött på fransk mat finns det en utmärkt italiensk restaurang som dessutom har goda pizzor, en mycket bra thailändsk restaurang och hela Grande Epicerie som är matavdelningen på världens första varuhus Le Bon Marché (invigt 1852) nära där vi bor där man kan botanisera bland alla delikatesser och ta med färdig mat – ett veritabelt mat-mecka!

En av alla magiska ceviches eller fisktartarer man kan hitta på Paris restauranger

Idag ska det faktiskt bli hemlagat då vi får hit en av sönernas flickvän på pastamiddag, hon är passande nog Au Pair i närheten av vår bostad. Och det ska drickas champagne, inte bara för att hon gillar det, utan också för att det är sex år sedan jag genomgick min bröstcanceroperation. Jag är inte säker på att det är ett firand för att cancern är borta, utan kanske mest för att muntra upp mig då jag alltid blir nedstämd och påmind om allt det hemska denna dag. En anledning att fira är att det är bröstcancerveckan, att uppmärksamma och sprida kunskap om cancer tycker jag är viktigt. Forskningen ska stödjas och forskningen har bidragit till att jag klarat mig så bra.

Ibland bakar jag en kaka till kollegorna, de få som är på ambassaden samtidigt nu i Coronatider då vi kör télétravail varannan dag.

Jag önskar er alla en riktigt bra dag, med vänliga mat- och livsleda hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Leave a Reply