Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Halloween på franska…
Categories: HALLOWEEN
Det är något fel som gör att bilderna blir utdragna och avlånga – måste ringa support och få hjälp med det…

Det enda man kan vara riktigt säker på är att det aldrig blir som man har tänkt sig… sade med jämna mellanrum min chef, en luttrad ambassadör, i Regeringskansliet för närmare 20 år sedan. De orden tänker jag ofta på i dessa tider.

Idag är det Halloween, Alla Helgons Dag på svenska, Toussaints på franska. En helg för att ära de bortgångna, minnas och samlas. Vanligtvis brukar vi åka till kyrkogården och plantera en blomma och tända ljus. En middag med familj eller i goda vänners lag brukar det också ofta bli. Och så hade vi tänkt även i år, i mitt Paris-kök.

Men inget blev som någon tänkt sig; först meddelade President Macron att allt skulle stänga ner igen (ré-confinement) på fredagen och dessutom skakades landet av förfärlig terror – landet försattes i högsta beredskapsläge inte bara sanitärt utan även säkerhetsmässigt.

Det är kul att skära ut en Jack-O-lantern

Planera om, tänk nytt – igår kväll karvade vi med de gulliga fyraåriga grannbarnen ut en pumpa till den Jack-O-lantern du ser på bilden som lyste upp gården hela kvällen. Ett glas champagne till, i god fransk anda. Ikväll blir det mindre elaborerad mat och en fransk film, för att öva franskan. Under dagen får vi gå ut max en timme för motion i en radie om som längst en kilometer. Sagt och gjort – på med promenadskorna, solen skiner och Paris är ändå Paris.

Scary ghosts!

Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen i Paris!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Leave a Reply