Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
God fortsättning..!
Categories: VARMT VÄLKOMMEN
Man blir ju lätt åksjuk av de här ihoptryckta bilderna. Har ingen aning om varför de blir så – måste försöka fixa det i veckan. Allt ser normalt ut när jag lägger upp bilderna och sedan blir det lustiga huset.

Så har då julen kommit och med den snön här i Stockholm. På självaste julaftonskväll började flingorna falla och idag ser det ut som att man sitter i en sådan där leksak som man skakar och så flyger snöflingorna omkring. Det är vackrare än det känns att vara i, med den hårda vinden.

Chokladtryfflar på gång…

Efter ett halvår i Paris kom jag hem bara några dagar innan jul, precis för att hinna springa ut och göra de sista inköpen – i näst intill tomma affärer och varuhus, beställa julmat, göra julgodisar i form av chokladtryfflar, julkulor och baka saffransbullar. Tryfflarna är som vanligt inte helt klara, de sista ska doppas i choklad och pudras med Valrhonakakao idag. Kolan ville aldrig stelna i år, men är god som en lyxig knäck. Och lussebullarna – ja, dem måste vi gjort något knasigt med för där blev degen hopplöst lös och gick inte ens att göra en längd av. Det fick bli lussebullar eller snarare lussekluttar, men de smakar gott med saftig mandelmassa.

Årets lusselängder med mandelmassefyllning blev inte ens lussebullar utan helt enkelt lussekluttar!

Ibland blir det inte som man tänkt sig, inte heller i Katinkas Kitchen, men det blir bra nog och julstämningen infann sig till slut. Nu är det lite vila och fortsatt uppackning eller snarare plock i skåp och garderober för att passa på att få ordning när man kommer hem efter lång tids bortovaro. Och julvovven Max är glad och nöjd med vackert röd julscarf.

Julhunden Max gillar sin röda scarf och poserar duktigt för en bit morot..

God fortsättning och riktigt sköna dagar önskar jag er alla, med vänliga matglada julhälsningar från Katinkas Kitchen – åter i Stockholm!

Scrolla neråt för alla bilder – som sagt hoppas jag få dem fixade i veckan så de ser mer normala ut.

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Vårt julbord: sillar, rökt lax, sillsallad, skinka, prinskorvar, viltköttbullar, potatis, sallad, citrusglacerade morötter, tomater, smörslungad spenat…
En läskande blodapelsinsorbet blev perfekt efterrätt – direkt ur glassmaskinen! Receptet kommer snart här på Katinkas Kitchen
Årets godisbricka, uppifrån och medsols: Hemgjorda chokladtryfflar med hallon och passion respektive de klassiska med konjak, syltade apelsinskal i mörk choklad, franska chokladkolor, danska marsipanbröd, syltad färsk ingefära från grönsakshandlaren i Paris, hembakade chokladsnittar med kardemumma och lite havssalt, mint- och beurre salt-chokladpraliner från Ejes
Julfriden sänker sig över hem och trinda julmagar

Leave a Reply