Grillade potatishalvor

Om du har fina ganska stora potatisar kan det vara både gott och vackert att grilla dem. De behöver förkokas, men se till så de inte blir överkokta – de ska fortfarande ha ett visst motstånd som grillas bort sedan.

Dela potatisen i halvor och koka ca 10-15 minuter. Det är bra att välja någon fast sort, t.ex. den goda rödskaliga Asterixpotatisen, eller Amandine.

Skär vackert rutmönster på snittytan. Torka potatishalvorna och pensla dem med olivolja, eventuellt blandad med pressad vitlök. Lite salt och peppar och de är klara för grillen. De går fort att grilla. Välj någon god sås eller gott smör här bredvid att servera till som smälter över den varma grillade potatisen. Mums

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*