Mexikanskt drinktilltugg

Perfekta munsbitar att servera till drinken, vare sig det är mexikanska drinkar eller annat

Eller ja, det här drinktilltugget smakar mexikanskt men i stället för att använda tortillas har jag för enkelhetens skull använt tunnbröd och gjort rullar som skärs i munsbitar som smakar som enchiladas verdes. De görs dessutom iordning i förväg och ligger i kylen över dagen eller natten, redo att skäras upp. Även när de skurits upp kan man lägga dem få serveringsfat med plast över i kylen fram till servering. Mycket praktiskt och gott till fredagsmys, fördrinken eller drinkparty. När jag gjorde dem just till ett mexikanskt drinkparty hade de strykande åtgång och jag hann inte ens fota dem annat än under tillverkningen.

Du behöver:

ett paket fyrkantiga mjuka tunnbröd

1 förpackning Philadelphia Cream Cheese, 175 gram

1 förpackning mjuk chèvre (utan kanter), 200 gram

ev. 1/2 – 1 paket fetaost, smulad

1 grön chili, skuren i bitar (eller två om de inte är så starka – smaka!)

1 vitlöksklyfta, skalad och skivad

en rejäl knippe färsk koriander, ca 25-50 gram

ca 150 – 200 gram salsa verde, färdigköpt på burk (jag tar gärna den från Stonewall Kitchen)

några droppar grön tabasco (jag tar ganska många, faktiskt)

en nypa salt

saft från 1/2 – 1 pressad lime (smaka av!)

Gör så här:

Lägg Philadelphia Cream Cheese, chèvre, salsa verde, chili, vitlök, koriander, tabasco, salt och saft från till en början en halv lime i en mixer och mixa allt till en slät smet. Smaka av så att smakerna är välbalanserade – kanske lite mer chili, salt, tabasco, koriander, lime…? Tänk på att brödet ”trollar bort” en del av smaken, så var inte rädd för att ta i med smakerna. När du är nöjd med smakerna låter du blandningen stå ett litet tag i kylen för att sätta sig.

Tag fram tunnbröden och fyllningen. Bred ut ett tunnbröd, bred på en slev fyllning i ett jämnt lager men se till att den inte går ända ut till kanten då fyllningen trycks ut när du rullar ihop det hela. Försök rulla så tätt som möjligt men utan att fyllningen trycks ut åt sidorna. Lägg rullarna i en form eller på ett fat med öppningen neråt, så de håller ihop. När alla rullarna är klara täcker du fatet med plast och ställer in i kylen att ”sätta sig”. Här kan du förvara dem över natten, de håller i flera dagar. Inför servering tar du fram rullarna och skivar i cirka en – en och en halv centimeter tjocka skivor, lägg upp vackert på ett fat. Täck med plast igen om du ska förvara dem i kylen till servering. Dekorera gärna med färsk koriander, chili eller lime. Servera gärna med ett glas margarita.

Buon proveche önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Mexikanska Kitchen.

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Kommentera