Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Mexikanska frukostar
Att komma upp till en sån här frukost när man är vrålhungrig är lyxigt!!

På grund av tidsskillnaden vaknar jag hungrig, vilket jag aldrig brukar vara till frukost hemma i Sverige. Frukostarna här i Mexico var just det jag mindes bäst innan jag kom hit för att arbeta på ambassaden, från alla de gånger jag besökt min moster i silverstaden Taxco, dit hon flyttat med mina två kusiner efter den stora jordbävningen 1985. Quesadillas med salsa fresca, huevos rancheros, huevos a la mexicana med flera underbara frukostar. Och så inte minst den tropiska frukten; papaya, mango, ananas – allt efter säsong. Helt magiskt gott! Just nu verkar mangon vara i säsong, och är såååå god! Papaya med lime är inte heller dumt, liksom kaktusfrukt och drakfrukt (Pithaya) som kanske är mer slående dramatiskt vacker än god. Vi frossar och njuter.

Huevos divorciados, med två olika salsor

För recept på huevos a la mexicana, sök i sökrutan uppe till höger så finner du det i eget inlägg. Övriga recept kommer framöver, så välkommen igen och igen!

Med varma matglada hälsningar från Katinkas Mexican Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Ett fat med tropisk frukt – och jordgubbar…

Leave a Reply