Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Jordbävningsövning
Categories: VARMT VÄLKOMMEN
Det finns överraskande många höghus i den här stan, med tanke på jordbävningarna..

Idag har det varit jordbävningsövning i Mexico City och många andra delstater här i landet. Just den 19 september var en stor jordbävning för fyra år sedan, som föregicks av en mindre jordbävningen 7 september – samma datum som jordbävningen vi upplevde på vår tredje dag här i landet(!)

Larmet gick idag som det skulle kl 11.30 men lät underligt nog inte som larmet förra gången – som vi ju inte begrep vad det var förrän dagen efter när vi fick det uppspelat då vi på fråga om vi inte hört larmet svarade nej. Det visade sig att vi ju visst hört larmet, men trots efterföljande skalv inte kopplade utan trodde det var larmet till ett hus eller en bil. Idag lät det mer som en konstig kyrkklocka eller någon liten slinga som uppmuntrade till något. Får väl höra mer om det i morgon, hoppas jag.

Uppdukat!

Samtidigt som vi lyssnade på larmet och tänkte på allt man ska göra om det är en riktig jordbävning njöt vi brunch med vänner i huset vi bor i – huevos a la Mexicana, mexikansk äggröra med tomat, lök och vitlök (vi hade slut på koriander som också egentligen ska vara i), nybakat bröd från bageri i närheten, croissants och mandelcroissants, marmelader, ostar, yoghurt med mango, blåbär och björnbär samt färsk frukt i form av papaya med lime, kaffe och te.

Huevos a la Mexicana – utan koriandern..

Vi dukade upp i husets orangeri som tjänstgör som matsal, med öppna dörrar ut till trädgården. Efter de galna ösregnen igår kväll var det skönt med en aning solsken och uppehåll. Jag såg till och med en monarkfjäril som kom och besökte bougainvillean, mycket vackert!

Grekisk laktosfri yoghurt med mango, blåbär och björnbär

Nu ska jag läsa jobbgrejer, förbereda mig för morgondagens arbete som börjar med möte på EU-delegationen här i Mexico City samt vila. Receptet på äggröran publiceras i eget inlägg här bredvid, eller sök i sökrutan uppe till höger. En riktigt trevlig kväll önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Mexican Kitchen!

Skön arbetsplats för helgen – i veckorna är jag på ambassaden, förutom när det är möten någon annanstans.

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Här är det en söt fågel jag lyckades fånga på bild, medan monarkfjärilen hann flyga sin kos

Leave a Reply