Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Fars dag
Här i Mexico växer det mycket Bougainvillea, som jag älskar! Den här växte i huset där vi bott fram till i fredags då vi flyttade in i “egen” lägenhet i stan med utsikt över parken – mer om det i inlägg framöver. Idag firar vi fars dag! På grund av tidsskillnaden har jag sett på Facebook att många pappor fått frukost på sängen. Önskar alla fäder en synnerligen trevlig dag!

Jag trodde det var fars dag förra söndagen, men se – det är ju idag, i vart fall i Sverige. Här i Mexico dit vi kom i veckan är det någon annan dag, på våren tror jag. Om vi hade varit hemma i Sverige hade det blivit kött av något slag, en stek, en biff, flankstek eller något liknande. Återpublicerar därför receptet på dekonstruerad kalvstek https://katinkaskitchen.com/?p=15783 som förslagsvis kan serveras med en mustig sås på trattkantareller. Trattisarna blir ju i mitt tycke godare när de torkats och jag läste någonstans att det är på grund av en kemisk process som de får mer fyllig umamismak genom torkningen. Recept på sås finner du här på Katinkas Kitchen, i kategorin Såser, röror och kryddsmör i kolumnen till höger. Andra tillbehör kan du också botanisera bland i kategorin Tillbehör.

En riktigt trevlig söndag och Fars Dag-firande önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen, nu åter i Mexico.

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Leave a Reply