Mexikanska köttbullar – albondigas en salsa verde

Detta är en riktig favorit i det mexikanska köket! Köttbullar som görs på kyckling- eller nötfärs och ibland fylls med kokt ägg eller lite ost för att sedan kokas i den underbara salsa verde, gjord på tomatillos (ej släkt med tomat utan med physalis), grön chili, lök, vitlök och koriander – smakmagi på hög nivå!

Du behöver för ca 4 personer:

600 gram färs av kyckling eller nöt eller möjligen blandfärs

salt och nymald peppar

ev. hårdkokt ägg skuret i bitar att lägga i mitten av köttbullarna, alternativt en bit fetaost eller annan ost

Till salsan:

1-2 gula lökar, skalade och skurna i kvartar

4-5 vitlöksklyftor, skalade och skurna i halvor

6 tomatillos, med det pappersliknande höljet borttaget och delade i kvartar

ett rejält knippe färsk koriander

salt

Gör så här:

Blanda färsen med salt och peppar. Rulla köttbullar ca 3-4 cm i diameter. Lägg dem på ett fat eller en skärbräda. Lägg alla ingredienser till salsan i en mixer och kör tills du fått en härligt grön aromatisk salsa. Häll salsan i en kastrull och låt koka ett tag. Lägg ner köttbullarna i salsan och koka dem tills de är genomkokta och dragit åt sig den goda salsan. Servera med ris och valfri grönsak eller sallad.

Buen provecho önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Kommentera