Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
När januari drar igång..
Utsikt från Ritz Carlton Hotel över stan och Bosque de Chapultepec-parken med Castillo de Chapultepec där Presidenter, inklusive diktatorer samt kejsare Maiximilian bodde. Man ser faktiskt huset vi bor i till höger, bakom det kända Antropologimuséet.

Dagarna efter Nyår brukar vara ganska lugna, vare sig man jobbar eller inte. I år har jag haft den stora glädjen att vara ledig för att vara med mina älskade barn, eller snarare ungdomar-unga vuxna, som var här och hälsat på i Mexico sedan ett tag före jul. De och vi har sett massor i denna enorma stad, över 25 miljoner invånare bor här! Men trots att den är så otroligt oöverblickbart enorm är den påtagligt grön! Det är faktiskt den största överraskningen med att komma hit! En underbar lite vild grönska. Det är förbjudet att hugga ner träd eller palmer utan tillstånd, och många gator har som ett tropiskt grönt tak med lianer som hänger ner – helt underbart! På ett av våra favoritcaféer i närheten springer ekorrar glatt på elledningarna och hoppar runt i träden, de är till och med lite väl närgångna när man sitter på uteserveringen kan vi tycka.

Close encounter..
Utsikten från vår sportklubb där vi tog julbad. 🙂

Imorgon drar året igång på allvar, idag har vi slösöndag som började med brunch på rester från julen i form av hitsläpade prinskorvar i ljuv förening med huevos a la mexicana, mexikansk äggröra med tomat, lök, vitlök, chili och koriander. Jag passar även på att använda upp smör som behöver användas – genom att baka tryfflig chokladkaka till kollegorna. Så kan året dra igång med full fart.

Jag shoppade loss på julstjärnor, som ju har sitt ursprung här i Mexico, inför julen.

Allt gott inför det nya året och resten av januari önskas från Mexico City med värme och sol! Faktum är att vi njutit en ovanligt varm december och julhelg med sommartemperaturer.

Med varma matglada hälsningar från Katinkas Mexican Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Den monsterstora julstjärnan på balkongen i kvällssolen
Nochebuena, som den heter här, har sitt ursprung i Mexico och finns överallt i juletid.

Leave a Reply