Pastasallad på pastarester

Snabb och otroligt god lunch!

Av middagen häromkvällen blev det en underbar snabblagad lunch. Pastasalladen läggs upp på ett fat, eventuellt på en bädd av sallad och/eller ruccola. Lägg cocktailtomater i halvor runtom, strö gärna över tunt skivad lök. Här kan man ta rödlök, vårlök eller silverlök. Jag marinerar gärna löken helt snabbt genom att strö lite salt över den uppskurna löken och pressa färsk citron över. Efter ett litet tag har den mjuknat i både konsistens och smak – dekorera då din anrättning med den. Strö även över strimlad färsk basilika, peppra och salta och ringla en god olivolja över – jag tog en citronolivolja för extra citronsmak. Presto – bara att servera! Vi hade även färska körsbär från alldeles runt hörnet som vi just inköpt på den lokala fruktaffären tillsammans med grönsaker och frukt till middagen.

Lunch med utsikt! över det Adriatiska havet

Receptet på pastan finner du inlägget från igår!

Du behöver till fyra personer:

Överbliven pasta med sås (i det här fallet en sås på tomater, tonfisk, kapris och örter)

500 gram färska cocktailtomater, skurna i halvor

en rejäl knippa färsk basilika, strimlad

1 silverlök (eller annan lök), skalad och tunt strimlad

saft från en citron

salt

olivolja

Middagen som blev lunch två dagar senare..

Gör så här:

Lägg upp pastan på ett stort serveringsfat eventuellt med sallad och/eller ruccola i botten, lägg tomathalvorna runtom, strimla löken och strö salt över samt pressa citron över, låt den vila en aning innan du särar på lamellerna och dekorerar sallad och lök med den. Strimla basilikan och strö den över det hela. Ringla olivolja över. Servera!

Buon appetito önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Italian Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Kommentera