Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Sommarsemester!
Categories: VARMT VÄLKOMMEN
Vädret har växlat mellan klassiskt svenskt sommarväder med sol och regn om vartannat, rejäl Medelhavsvärme med nästan 35 grader och ner till höstliknande 14 grader. Här tornar åskmoln upp sig över Bjärehalvön.

Den trogne läsaren har noterat att jag inte varit så duktig på att uppdatera som jag brukar. Det skylls semester – välbehövlig, uppvilande och skön sådan. I mitt älskade Skåne, ja när vi inte var på fantastiskt bröllop i Dalarna i början av juli. Eftersom vi var i Mexico hela vintern och våren har vi liksom missat att planera sommaren, och i spåren av pandemin tycks alla vilja fira semester hemma i Sverige. Hotellen har varit fullbokade och det har sannerligen inte varit lätt att hitta något boende. Men med lite tur och pusslande har vi fått ihop besök hos kära vänner med hotellnätter och hyra av hus. Det blev en utmärkt tur runt Skåne då vi så att säga automatiskt fick pröva på att bo på olika favoritorter såsom Mölle, Råå och Arild på Kullahalvön och även en sväng på Bjärehalvön. Vi har mestadels ätit på restauranger och njutit lokale bagarens kreationer, även om det blivit lite matlagning också. Väl hemma blir det desto mer av egen lättlagad mat medan arbetet drar igång och allt ska fasas in inför hösten. Lite mer semester ska hinnas med, och balkonglådorna måste få lite kärlek, men det får vänta ett tag till. Nu ska jag laga en enkel pastarätt med tomater från Kullahalvön och pancetta. Och huvudet är fullt av idéer som jag ska testa och experimentera med när hösten drar igång. Välkommen åter och åter för att se vad det blir!

Perfekt stekt piggvar på Sand i Båstad, Hotel Skansen

En riktigt trevlig söndagkväll önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

En av få hemlagade middagar under vår semester – grillad flankstek med vinkokt purjolök, bakade tomater, färska morötter och färskpotatis samt ett kryddigt citronsmör
Provence? Non – mitt älskade Skåne!
Räksallad på Grand Hotel med utsikt över hela Mölle och Kullen
Underbar Torkesill på Hamnkrogen i Torekov
Solnedgång i Torekov
Storbadaren bland oss – Max!
Frukost på Råå – notera den skånska kavringen!

Leave a Reply