Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Snabb jordgubbsglass

Den här glassen gör vi ofta hemma – även vardagar, året runt på frysta bär.

Sonen gör den stolt själv till sina kompisar på besök. Osannolikt lättgjord och underbart god! Så här när det finns färska jordgubbar är det kanske lämpligast att göra glass på vanligt vis i glassmaskin. Ni som har turen att ha en glassmaskin mixar bara ihop de färska jordgubbarna med övriga ingredienser och kör i glassmaskinen. Då brukar jag tycka att det är gott att ersätta hälften av grädden med vaniljyoghurt.

Men ni som inte har en glassmaskin men väl en mixer kan ändå få till en härligt krämig glass på nolltid, förutsatt att ni frusit in några jordgubbar åtminstone två timmar före glassen skall mixas ihop. En härlig smak av sommar som uppskattas av både vuxna och barn.

Ett bra tips, särskilt sommartid, är att ställa serveringsskålarna i frysen ett tag så smälter glassen inte lika snabbt vid serveringen.

Du behöver: 

En halv liter frysta jordgubbar

Ca 1½ dl rårörsocker (helst, annars vanligt vit socker)

2 dl grädde (vi använder laktosfri grädde hemma, den blir väldigt god i denna glass!)

ev. lite äkta vanilj

Gör så här: 

Lägg de frysta bären i en mixer tillsammans med sockret, vaniljen och grädden och kör pulsmixning tills allt finfördelats. Kör ytterligare ett tag så går allt samman till en härlig krämig glass färdig att servera direkt.

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

 

Leave a Reply