Jul 2023

Så har julen kommit och gått, även detta år, 2023. Ett år som inte alltid utvecklats i den riktining vi önskat. Inför det kommande nyåret finns säkerligen många önskningar hos många av oss för 2024.

Julen är ändå en glädjens högtid, en tid att stanna upp efter december månads vanliga rusch, att samlas med nära och kära, att äta den mat man vill ha på sin jul. Själv klarar jag mig utmärkt med mer klassisk fransk mat än den traditionella julmaten där jag föredrar sillarna och laxen. Viltköttbullar är goda. När jag var liten fanns både traditionell julmat à la min mormor och morfar och mer medelhavska inslag i form av härliga grönsaksrätter och juldagens kalkon, fylld med kastanj och serverad med hasselbackspotatis och mustig konjakssås.

Det enda man kan vara säker på är att det inte blir som man har tänkt sig, sade en chef jag hade för många år sedan. Hans kloka ord kommer upp i mitt huvud ganska ofta numera, i relation till såväl större som mindre sammanhang. Många har blivit sjuka inför jul och vi planerade om i sista stund. Julen blev stillsam, mysig och god. Jag önskar er alla en riktigt god fortsättning. Och vill påminna om att när det är dags att göra slut på den sista biten julskinka – kom ihåg Hirams magiska recept på drömskinka! Du finner det i eget inlägg här på Katinkas Kitchen.

Med vänliga julglada hälsningar

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Kommentera